Kako poboljsati citanje

Kako poboljšati čitanje u engleskom

Kako poboljšati čitanje? Evo nekoliko konkretnih saveta koji mogu da vam pomognu kako poboljšati čitanje.

  1. Čitajte što više

Za bilo koju veštinu važi pravilo da što više vežbate, bićete bolji. Tako je i sa čitanjem. Pronađite literaturu koja vas zanima i koju stvarno volite. Zašto biste čitali krimi romane, ako volite poeziju? Mnogo lakše će vam biti ukoliko čitate nešto što vas interesuje. Bolje ćete pamtiti reči i imaćete veću motivaciju. Neke ideje o tome kako se motivisati, pročitajte ovde.

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BSOP5m-Dw5J hidecaption=true width=475]

 

  1. Radite na svom vokabularu

Ono što je jako važno je da se trudite da zapamtite nove reči i fraze. Jedna dobra tehnika za pamćenje novih reči je opisana ovde. Takođe, nije loše da ponekad ne posegnete odmah za rečnikom, već da probate da shvatite značenje nepoznate reči iz njenog konteksta. Videćete da često možete da razumete rečenicu iako ne razumete svaku reč.  Za početak učite reči iz oblasti koja vas zanima, to će vam biti zanimljivo i motivisaće vas.

  1. Vežbajte različite veštine čitanja

Nekada vam je bitno da razumete svaki detalj teksta, a nekad samo suštinu. Vežbajte obe tehnike, neke tekstove detaljno analizirajte, a neke pročitajte i zatim bez pomoći rečnika pokušajte da kažete o čemu se radi i koja je glavna tema teksta.

Ovo su neke osnovne ideje kako poboljšati čitanje u engleskom. Kada vam ne ide baš kako ste zamislili, ne očajavajte. Vremenom ćete biti sve bolji i bolji. Samo napred! 🙂