pozdravi na engleskom jeziku

Najčešći pozdravi na engleskom jeziku

Pored uobičajenih pozdrava Hello i Hi, postoji još načina na koji možete pozdraviti vašeg sagovornika. U ovom tekstu ću vam predstaviti koji su to najčešći pozdravi na engleskom jeziku. Svaki od njih ima donekle različito značenje, tako da je važno da zapamtite u kom kontekstu koji pozdrav možete da koristite.

pozdravi na engleskom

–  Hey ili Hey man

Ovaj izraz se koristi umesto izraza Hi. Popularan je među mlađom populacijom. Koriste se u situacijama kada pozdravljate nekog koga ste već ranije upoznali. Reč man se dodaje u slučaju da pozdravljate muškarca. Postoji i izuzetak kada možete reći hey man i ženskoj osobi, a to je samo kada je jako dobro poznajete.

–  What’s up

Ovo je neformalni način na koji možete reći How are you. Koristi se kada želite da nekog prijateljski pozdravite. Najčešći odgovor je nothing ili not much. Ako želite da dalje pričate sa sagovornikom, možete u kratkim crtama ispričati nešto zanimljivo o vašem životu, i obavezno na kraju pitati what about you, da biste pokazali ljubaznost i nastavili razgovor.

– Nice to see you

Ovaj izraz se koristi u razgovoru sa prijateljima ili kolegama koje niste videli neko vreme. Ponekad će se ljudi i zagrliti, posebno ukoliko je prošlo mnogo vremena otkad se nisu videli. Takođe, umesto zagrljaja je moguće rukovanje, zavisi od bliskosti sa određenom osobom.

– Long time no see

Koristi se za pozdravljanje nekog koga niste videli dugo vremena, posebno ukoliko se slučajno sretnete. Posle ove rečenice, možete da dodate how are you ili what’s up.

– How’s everything

Još jedan izraz koji znači How are you. Najčešći odgovor je good ili not bad. Možete da nastavite razgovor tako što ćete reći neke novosti o sebi i zatim pitati osobu what about you.